Selecteer een pagina

Einde

De brouwerij is gestopt op 1 april 2022. We hadden als ambitie een (h)eerlijke betaalbare tripel te brouwen met een laag alcohol percentage. Dat is gelukt! We hadden nog veel grotere ambities echter door de pandemie en de stijgende prijs van de grondstoffen is het niet mogelijk gebleken de rest van de ambities waar te maken. Desondanks zijn we trots op wat we bereikt hebben of beter gezegd wat onze Tjicki  bereikt heeft.

Wellicht pakken we de handschoen in de toekomst weer op maar voor nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen.

Proost!

Historie

De brouwerij is opgericht in 2016 met als doel om op ambachtelijke wijze speciaal bier te brouwen waarbij de smaak het voornaamste uitgangspunt is. Het beeldmerk van de brouwerij was al snel bedacht aangezien het drietal in die tijd veel sportte in de Soester Duinen waar een bekende en beeldbepalende vliegden staat. Hij is bekend omwille van zijn grillige vorm en de brouwerij dankt zijn naam aan het feit dat hij oorspronkelijk over het uitzonderlijke aantal van acht stammen beschikte. De acht zaligheden zoals ook op de achterkant van elk flesje vermeld staan zijn; 

verrukkelijk

genoegen

zegen

voorspoed

heerlijkheid

genot

weligheid

geluk

Inmiddels bestaat de brouwerij al drie jaar en zijn de eerste biertjes zeer enthousiast ontvangen. Het is daarom tijd om een volgende stap te maken.

Die stap hebben we inmiddels gemaakt. De eerste 1500 flesjes van onze heerlijke Tjicki zijn inmiddels verkocht. Vanaf eind juli hebben we weer extra voorraad om iedereen in de regio van slijterij tot horeca te voorzien. Hierover binnenkort meer en als je slim bent volg de brouwerij via socialmedia.

Logo

 

Het logo van de brouwerij is een vereenvoudigde voorstelling van de beroemde vliegden in de Soester duinen. Dit logo gebruiken wij op al onze uitingen.

Het is niet toegestaan dit etiket op welke manier dan ook ook te publiceren, gebruiken of aan te passen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de brouwerij.

 

Etiketten

De etiketten van de verschillende bieren hebben dezelfde grillige en onvoorspelbare vorm als de vliegden van het logo van de brouwerij. De afbeelding van de vrouwen op het etiket staat symbool voor de schoonheid van het bier. Aan de zijkant van de afbeelding in het midden zie je de mout en de hop. Over de Latijnse woorden bovenaan het etiket mogen we helaas niets vertellen.

Het is niet toegestaan dit etiket op welke manier dan ook ook te publiceren, gebruiken of aan te passen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de brouwerij.

 

Brouwerij de acht zaligheden

Vincent Spijker
Marcel Doorduijn

0625067525