KERSTBAL

We hebben weer iets nieuws bedacht. Nog even geen aanvulling op het Tjicki bierassortiment, maar een kerstbal met de Soester skyline.

De Petrus en Pauluskerk, De Windhond, de vliegtoren van Soesterberg, de ingang van de oude begraafplaats aan de Dalweg, Museum Soest en de Oude Kerk, omringd door de bomen van de duinen vormen de versiering op de zilverkleurige decoratie.

Voor de gezelligheid in huis wilden we iets typisch Soesters hebben, leuk en ook nog betaalbaar. Tijdens een werkreis in New York kwam een van de brouwers op het idee van de ‘Soester kerstbal’. ,,In bijna iedere winkel kon je een kerstbal kopen met de sky-line van New York. Tijdens een brouwsessie leek het ons een leuk idee om dit te realiseren voor Soest. Zo hebben wij deze kerstbal ontworpen met monumenten uit Soest en Soesterberg”.

Hieronder staan de gebruikte gebouwen en de daarvan gemaakte illustratie. Zoals u kunt zien is er soms een klein beetje artistieke vrijheid gebruikt om er een mooi geheel van de maken. 🙂

Alle rechten voorbehouden. Geen van deze illustraties mogen worden gereproduceerd, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door printouts, kopieën, of op welke andere manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van BDAZ.

 

Omdat iedereen zo enthousiast is en de verkoop boven verwachting goed is gegaan zijn we helemaal dor de voorraad heen. Echter we zijn nu al druk bezig met volgend jaar waarbij we met meerdere kleuren komen en mogelijk zelfs met nieuwe beeldbepalende gebouwen. Vanzelfsprekend blijft dit ontwerp in de collectie.

 

VERKOOP

SLIJTERIJEN

Slijterij-Wijnhandel Brouwer, Plein van Zuid 32 Soest

Slijterij Stefan Rademaker, Laanstraat 44 Soest

 

ONLINE

De kerstbal kan volgend jaar november natuurlijk ook hier in de webshop besteld worden.

Mocht u een suggestie hebben voor een beeldbepalend gebouw in Soest wat zeker op de 2022 editie zou moet komen laat het ons dan weten dan gaan we kijken of dit te realiseren is.

Inmiddels bruisen we van de nieuwe plannen en komen er dit jaar ook kerstballen met een skyline van andere plaatsen zoals Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Hilversum, Zeist, Naarden, Bussum, Blaricum, Soest en Laren.

Brouwerij de acht zaligheden

Vincent Spijker
Paul van Dam
Marcel Doorduijn

0625067525